SLO / ANG

Aktualno

Novice, objave in dokumenti iz sveta digitalnih rešitev in storitev.
02. 02. 2018

Pripravljen nov eSlog

Da bi bil slovenski trg javnih storitev pripravljen na Evropsko direktivo o izdajanju eRačunov pri javnem naročanju (2014/55/EU), ki obvezuje vse zavezance za javno naročanje v Evropski uniji k prejemanju eRačuna, posredovanega v standardu EU, so izvajalci ukrepa "Readiness Of Slovenian E-Invoicing” (ROSE) z vključevanjem vseh relevantnih deležnikov pripravili nadgradnjo eSlog standarda 2.0.

Od danes naprej je na spletni strani na povezavi http://www.roseslovenia.eu/aktivnosti.html že dostopna XML shema novega standarda ter mapirne tabele med eSlogom 2.0 in eSlogom 1.6, ki služijo prevajanju med obema standardoma. Shemo in tabele spremlja tudi tehnična dokumentacija eSlog 2.0, namenjena ponudnikom programskih rešitev in storitev za integracijo novega standarda v svoje rešitve.

Dušan Zupančič z Gospodarske zbornice Slovenije pojasnjuje pomen novorazvitega standarda: »Nadgradnja eSloga je skladna z evropskim standardom EN 16931 in tako sledi zahtevam Direktive 2014/55/EU. V prvem koraku bo skladno z direktivo omogočala sprejem eRačunov iz držav EU v javni upravi, kasneje pa tudi za izmenjavo računov v gospodarstvu. Slovenija je med prvimi državami v EU, ki bo do 1. 6. 2018 pripravila nacionalni standard in infrastrukturo za sprejem eRačunov v skladu z Evropskim standardom. «

Spomladi sledi nov krog izobraževalnih delavnic

Konzorcij partnerjev pri ukrepu skrbi za informiranost in usposobljenost v reformo vpetih akterjev preko izobraževalnih delavnic širom Slovenije. V prihajajočih mesecih se bodo delavnice odvijale:

•    Koper, 21. marec 2018
•    Maribor, 23. marec 2018
•    Kranj, 28. marec 2018
•    Postojna, 4. april 2018
•    Celje, 6. april 2018
•    Ljubljana, 11. april 2018

Delavnica v Ljubljani bo tehnično obarvana in bo namenjena ponudnikom ERP rešitev, ponudnikom e-poti in drugim, ki nudijo rešitve ali podporo za delo z eRačuni.

Z novostmi se je na 8. srečanju seznanil tudi usmerjevalni odbora Ukrepa, ki ga s finančno podporo Evropske unije (program Connecting Europe Facility) izvajajo Uprava Republike Slovenije za javna plačila, Gospodarska zbornica Slovenije, ZZI d.o.o., Mojdenar IT d.o.o. ter Center za evropsko prihodnost.

Deli s prijatelji
  Zapri Na spletnih straneh ZZi.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.
Copyright, ZZI d.o.o., 2024