SLO / ANG

Webinarji


Spremembe Intrastat poročanja 2021

Pri poročanju podatkov Intrastat se obetajo določene spremembe - po novem bo potrebno pri odpremah poročati tudi kupčevo davčno številko in državo porekla.ogled
Kako uspešno poslati eRačun na UJP

V novi seriji Začni teden z bizBox-om, bo Anita Juršič - vodja oddelka Podpore bizBox, naredila pregled najpogostejših napak pri pripravi eRačuna za proračunske uporabnike, oziroma vam na kratko pokazala kaj vse je potrebno za pripravo eRačuna in uspešno pošiljanje eRačna proračunskim uporabnikom na UJP.


ogled
Je že Oktober!?!? eSLOG 2.0 eRačun je pred vrati!

S 1.10.2020 proračunski uporabniki prehajajo na nov standard za eRačune - eSLOG 2.0, kar pomeni, da po tem datumu eSLOG-a 1.6 ne bodo več prejemali. Kaj pa sedaj?! Brez skrbi. V novi seriji Začni teden z bizBox-om, sta Peter Zorko in Igor Hočevar naredila kratek pregled korakov, ki jih morate zagotoviti v podjetjih pri prehodu na eRačun eSLOG 2.0.


ogled
CARINSKO SKLADIŠČENJE

Carinsko skladiščenje podjetju omogoča, da se lahko neunijsko blago hrani v prostorih ali na drugih odobrenih lokacijah, ne da bi za takšno blago veljale uvozna dajatev ali druge dajatve ter ukrepi trgovinske politike, razen če ne prepovedujejo vstop oz. izstop blaga s carinskega območja Unije.

Podrobno je predstavljeno delovanje rešitve ZZIcw, vnos podatkov, izdelava izpisov, pregled evidenc, itd... Skozi praktični prikaz bo prikazan celoten proces, od vnosa blaga v skladišče do iznosa blaga iz skladišča ter obremenjevanje in razbremenjevanje garancije z referenčnim carinskim dolgom.ogled
bizBox TRICKS&TIPS

V seriji Začni teden z bizBox, na katerem je Anita Juršič, vodja oddelka Podpore bizBox predstavila kaj so tista najbogostejša vprašanja uporabnikov bizBox. Pogledali boste urejanje svojih uporabniških podatkov, dodajanje novega uporabnika in nastavitve aplikacijskih vlog. Pri eIzmenjavi eRačunov boste podrobneje pogledali katere so najpogostejše napake pri pošiljanju eRačunov, kje pregledujete povratne informacije o poslanih eRačunih, kako poslati eRačun prejemniku v eBanko...in še več.


ogled
CARINSKE NOVOSTI 2020

Na področju Carinskih postopkov se na EU ravni pripravlja veliko tehničnih in vsebinskih sprememb. Nov carinski zakon bo temeljito posegel v delovanje Carin in delno tudi postopkov. Z namenom predstavitve teh sprememb in osvežitve znanj s carinskega področja vas vabimo k ogledu posnetka webinarja, kjer je Andraž Franjko predstavil pričakovane spremembe in smernice razvoja Carine, ter predstavitev razvoja, vsebin ter uporabe Carinskih rešitev ZZI.


ogled
bizBox v Evropi

dr.. Rok Bojanc nam je razložil razlike med modeli elektronske izmenjave in njihovo uporabo v EU, poučili smo seo PEPPOL-u, nacionalnem registru in članstvu ZZI v različnih institucijah, forumih in združenjih. Skupaj smo si ogledali tudi kaj nam prinaša eSLOG 2.0 za ePoslovanje tako v Sloveniji kot v EU ter kako bo potekal prehod iz 1.6 na 2.0.


ogled
Z bizBoxom do 100% prejema eRačunov

Uvedba eRačunov pomeni enostavnejšo in hitrejšo likvidacijo, s tem pa prihranek na času zaposlenih. Lahko pa da že prejemate eRačune, manjka pa vam samo še tisti korak naprej do popolnoma brezpapirnega poslovanja na strani vhodnih računov. Na webinarju vam bomo povedali kateri so tisti ključni koraki, ki vas lahko pripeljejo do 100% prejema eRačunov za vaše podjetje.ogled
MERKUR trgovina - študija primera uvedbe eRačunov

V tokratni seriji webinarjev "Začni teden z bizBox" smo se skupaj s Špelo Prijatelj Pajkić, vodja projektov in skrbnik procesov ePoslovanja v podjetju Merkur trgovina d.o.o., pogovarjali o tem, kako so se v podjetju lotili izmenjave eRačunov. Kakšni so bili izzivi, kje se je zatikalo in kakšni so bili rezultati. Izkoristite edinstveno priložnost in spoznajte kako poteka uvedba projekta eIzmenjave eRačunov v realnosti.ogled
eRačuni - kaj, kako, zakaj?

V tokratni izvedbi webinarja Začni teden z bizBox smo se lotili pregleda aktualnih in napogosteje postavljenih vprašanj o eRačunih. Udeležence smo povabili, da nam ob prijavi na spletni posvet zastavijo svoja vprašanja in na vsa smo skupaj odogovorili.ogled
Do pošiljanja eRačunov v parih korakih

Digitaliziran proces obravnave eRačunov med dobaviteljem in kupcem je v digitalni obliki enostavnejši, cenejši in varnejši. Če se v vašem podjetju še niste lotili pošiljanja eRačunov ali pa ne veste kje začeti, smo za vas pripravili posnetek spletne delavnice. Skupaj bomo pregledali tistih nekaj ključnih korakov za zanesljivo in uspešno uvedbo pošiljanja eRačunov, tudi na praktičnih primerih.ogled
Uvedba eNaročanja s partnerji pomeni korak naprej k uspešnosti podjetja

Izvajanje postopkov kot so eNaročanje inusklajevanje zalog preko elektronske izmenjave podatkov, znatno pohitrijo procese, odpravljajo napake in izboljšajo rezultate poslovanja. Uvedba eNaročanja z EDI eIzmenjavo zagotavlja pomembne prednosti, ki vodijo do bolj racionalnih, učinkovitih in avtomatiziranih procesov. Za podjetja, ki razmišljajo o uvedbi EDI poslovanja ali pa jih k tem usmerja partner, smo pripravili posnetek webinarja.
ogled
Uvedba eIzmenjave eRačunov v vašem podjetju

Ker digitalizacija postaja del našega poslovnega okolja, želimo poenostaviti prehod na eRačune. Digitaliziran proces obravnave eRačunov med dobaviteljem in kupcem (od izdaje, tiskanja, pakiranja, pošiljanja, prejema, zajema, potrjevanja-likvidacije, do plačila in hrambe računov) je v digitalni obliki enostavnejši, cenejši in varnejši.Izmenjava in obdelava eRačunov je tudi veliko hitrejša kot v papirni obliki in prinaša občutno znižanje stroškov (materiala, poštnih storitev in tiskanja).


ogled
Zunanja trgovina in carinsko poslovanje z bizBox

V tokratni seriji smo pogledali rešitve in storitve ZZI za izvajanje digitalnih postopkov zunanje trgovine in carinskega poslovanja. Z nami je bil Andraž Franjko, vodja področja ZZI za razvoj in vzdrževanje tovrstnih rešitev. Webinar je namenjen vsem, ki se želite spoznati s ponudbo ZZI rešitev za izvajanje zunanje trgovine in carinskih postopkov. Pogledali smo izvajanje uvoza, izvoza, najave blaga, tranzitne postopke, Intrastat poročanje, premike trošarinskega blaga, vodenje carinskega skladišča in hrambo eDokumentov, ki nastajajo ob izvajanju teh postopkov.ogled
Izvajanje izvoznih digitalnih carinskih postopkov z uporabo ZZIeul

V tokratni seriji webinarjev "Začni teden z bizBox" smo pogledali kako lahko sami izvajate izvozne digitalne carinske postopke z ZZIeul rešitvijo, ki zagotavlja popoln nadzor, upravljanje in brezpapirno izvajanje vseh vrst carinskih, uvozno-izvoznih postopkov za podjetja.Webinar je namenjen vsem izvoznikom in deklarantom, ki si želite preko praktičnih in vsebinskih primerov pobližje spoznati delo z rešitvijo ZZIeul na postopkih izvoza.

ogled
Izvajanje uvoznih digitalnih carinskih postopkov z uporabo ZZIeul

V tokratni seriji "Začni teden z bizBox" je Andraž Franjko predstavil kako lahko sami izvajate uvozne digitalne carinske postopke z ZZIeul rešitvijo, zagotavlja popoln nadzor, upravljanje in brezpapirno izvajanje vseh vrst carinskih, uvozno-izvoznih postopkov za podjetja.Webinar je namenjen vsem uvoznikom in deklarantom, ki si želite preko praktičnih in vsebinskih primerov pobližje spoznati delo z rešitvijo ZZIeul na postopkih izvoza.

ogled
Digitalizacija poslovanja z eHrambo

eHramba bistveno poenostavlja ePoslovanje in arhiviranje poslovne dokumentacije. Elektronsko poslovanje je postalo naš vsakdanjik. Za elektronsko hrambo poslovne dokumentacije, v celoti ali vsaj delno, se odloča vse več organizacij. Elektronska hramba mora podpirati življenjski cikel dokumentov, možnost podpisovanja, zagotavljanja verodostojnosti in upravljanja dokumentacije po zakonodaji.

Kaj vse zajema eHramba in kakšni so postopki uvedbe eHrambe si lahko ogledate na posnetku webinarja.

ogled
LogChain - Upravljanje pošiljk v pogojih brezkontaktne dostave

S pomočjo LogChain logistične platforme je celovita rešitev, ki omogoča popoln nadzor nad pošiljkami v realnem času in tudi avtomatsko formalno komunikacijo s strankami. Podatki s terena so v platformi vedno online na voljo za nadzor, upravljanje, analize ali v pomoč pri raziskovanju izrednih dogodkov.

Na webinarju smo naredili pregled nad aktivnostmi kurirjev na terenu s uvedbo LogChain logistične platforme


ogled  Zapri Na spletnih straneh ZZi.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.
Copyright, ZZI d.o.o., 2023