SLO / ANG

Rešitve za zunanjo trgovino

Rešitve ZZI za zunanjo trgovino zagotavljajo popoln nadzor, upravljanje in brezpapirno izvajanje vseh vrst carinskih, uvozno-izvoznih postopkov za podjetja in špediterje. ZT rešitve delujejo po mednarodnih standardih in vsebinah, potrjenih s strani FURS in EU TAXUD, tako da lahko s certificiranimi rešitvami ZT postopke in preglede izvedete avtomatizirano, verodostojno, hitro in zanesljivo.

Uvoz, izvoz

Programski paket ZZI rešitev za zunanjo trgovino je namenjen pripravi, pregledovanju, arhiviranju in vlaganju carinskih deklaracij in vseh ostalih dokumentov, potrebnih za izvajanje carinskih postopkov na uvozni in izvozni strani. Podprto je tudi izvajanje uvoznih in izvoznih kontrolnih postopkov (ICS in ECS).

Rešitev ZT omogoča vnos, popravljanje in kontrolo podatkov za izvajanje carinjenja in elektronsko izmenjavo sporočil - elektronsko vlaganje deklaracij preko interneta. Poleg ročnega vnosa podatkov je možen tudi avtomatski zajem pripravljenih podatkov iz obstoječega informacijskega sistema uporabnika in izvoz podatkov za poslovni sistem uporabnika. Za izračune dajatev in izbiro šifrantov (TARIC, tečaji, ...) se uporabljajo podatki in funkcije Uprave za carine preko omrežnih storitev, kar zagotavlja dostop do najnovejših šifrantov in pravil.

Uporabniki paketa so lahko tako uvozniki, izvozniki (hišno carinjenje) kot tudi njihovi zastopniki (špediterji), omogočeno je delo z več dovoljenji. V dodatnih modulih ponujamo tudi možnost enostavnejšega ročnega vnosa in spremljanja računov. Špediterji podatke iz računov uporabijo za pripravo deklaracij in za zaračunavanje opravljenih storitev svojim strankam.

ZZIeul zagotavlja celovito podporo za izvajanje carinskih postopkov pri uvozu in izvozu s podporo poenostavljenih postopkov, ePoslovanjem in knjigovodskimi vpisi. 
 
Povezovanje carinjenja v vaš poslovni proces in elektronsko poslovanje poenostavita poslovanje s slovensko Finančno upravo, z vedno posodobljenimi verzijami, ki so usklajene z zakonskimi predpisi.

 

Rešitve za uvozne in izvozne kontrolne postopke

Za izvajanje kontrolnih postopkov na uvozu in izvozu v sklopu ZZI rešitev ponujamo modul ZZIecs in rešitev ZZIics. ZZIecs prevozniku ali njegovemu zastopniku omogoča enostavno elektronsko najavo blaga in posredovanje informacij v obliki izstopne skupne deklaracije, ki se vloži na uradu izstopa iz EU.
 
ZZIics omogoča prevozniku oziroma njegovemu zastopniku enostavno izvajanje uvoznih kontrolnih postopkov, najavo blaga in posredovanje informacij v obliki vstopne skupne deklaracije, ki se mora predložiti v prvem uradu vstopa V EU in vsebuje vse predpisane podatke. 

 

Rešitev za izvajanje tranzitnih postopkov

Carinski tranzit se uporablja za premik blaga med dvema točkama enega ali več carinskih območij. Omogoča začasen odlog plačila carinskih in davčnih dajatev, ki nastajajo pri uvozu, in izvajanje carinskih postopkov na cilju blaga namesto ob vstopu blaga v Carinsko unijo.

ZZI rešitev za izvajanje tranzitnih postopkov je namenjena pripravi in izmenjavi elektronskih tranzitnih dokumentov. Sistem omogoča pregledovanje, vnos in kontrolo ter elektronsko izmenjavo carinskih sporočil – elektronsko vlaganje. Poleg ročnega vnosa podatkov je možno tudi avtomatsko zajemanje pripravljenih podatkov iz obstoječega informacijskega sistema uporabnika. 

ZZIncts (NCTS EU Tranzitni postopki) omogoča vodenje NCTS postopkov na strani prejema in odpreme na poljubni lokaciji. Vlaganje in vodenje tranzitnih postopkov in pošiljk v sistemu je enostavno in hitro ter dostopno 24 ur na dan, vse dni v letu, kar zagotovi boljšo kakovost tranzitnih uslug uporabnikom in poceni njihove poslovne operacije. 

 

Rešitev za poročanje Intrastat

Intrastat je statistika blagovne menjave med državami članicami Evropske unije (EU), pri kateri se podatki mesečno zbirajo s statističnimi obrazci neposredno od poročevalskih enot.

V podjetju smo razvili rešitev ZZIstat za pripravo in elektronsko vlaganje INTRASTAT poročil, ki zagotavlja učinkovit način pripravljanja, pošiljanja, popravljanja in vodenja poročila Intrastat. Paket omogoča vnos, preračun in kontrolo postavk INTRASTAT obrazcev, elektronsko vlaganje statističnih poročil ter avtomatizacijo mesečnega poročanja Intrastat za premike blaga znotraj EU.

Poleg ročnega vnosa podatkov je možno tudi avtomatsko zajemanje pripravljenih podatkov iz obstoječega informacijskega sistema uporabnika. Zagotovljena je podpora poročanja za več poročevalskih enot v eni rešitvi. 

Uporabniki paketa ZZIstat so lahko uvozniki, izvozniki in njihovi zastopniki.

 

Premiki trošarinskega blaga

Vsak premik blaga, ki je pod trošarinskim nadzorom, je potrebno prek elektronskega trošarinskega dokumenta prijaviti na Carino. Rešitev ZZIemcs je namenjena podjetjem, ki sprejemajo in odpremljajo trošarinsko blago (naftni derivati, alkohol, tobak, ...). Uporabnik lahko na odpremni strani vnaša trošarinske dokumente, na prevzemni strani pa predloži potrdilo o prevzemu.

ZZIemcs zagotavlja enostavno in zanesljivo izmenjavo trošarinskih dokumentov preko sistema EMCS. Povezljivost z drugimi sistemi in aplikacijami naročnika je enostavna in omogoča povezljivost z obstoječim informacijskim sistemom podjetja.


 
  Zapri Na spletnih straneh ZZi.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.
Copyright, ZZI d.o.o., 2023