SLO / ANG

Objave

18. 12. 2020

Izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije – BREXIT


 Izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije – BREXIT

Sporazum o izstopu Združenega kraljestva Velika Britanija in Severna Irska iz Evropske unije in Evropske skupnosti za atomsko energijo (v nadaljnjem besedilu: sporazum o izstopu) je začel veljati 1. februarja 2020. Sporazum o izstopu je bil objavljen v Uradnem listu EU L 29,  z dne 31. 1. 2020.

Z dnem izstopa Združenega kraljestva (v nadaljnjem besedilu: ZK) iz EU (1. 2. 2020)  je Združeno kraljestvo postalo »tretja država« (tretja država je država, ki ni država članica EU). Sporazum o izstopu določa prehodno obdobje, v katerem se za Združeno kraljestvo in v njem, z nekaterimi izjemami, uporablja pravo Unije. Prehodno obdobje se konča 31. decembra 2020. Posledice izstopa za gospodarske subjekte bodo odvisne od tega, ali bo Združeno kraljestvo z Evropsko unijo sklenilo dogovor o prihodnjem partnerstvu.

Za pripravo gospodarskih subjektov na konec prehodnega obdobja Evropska komisija objavlja  po posameznih področjih ter po najnovejših posodobitvah sporočila o pripravljenosti.

Za pripravo vseh zainteresiranih gospodarskih subjektov na konec prehodnega obdobja je FURS pripravil pojasnila o Izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije – BREXIT.



VIR: FURS
Deli s prijatelji
  Zapri Na spletnih straneh ZZi.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.
Copyright, ZZI d.o.o., 2024