SLO / ANG

Aktualno

Novice, objave in dokumenti iz sveta digitalnih rešitev in storitev.
04. 05. 2022

bizBox omrežje povezano z sistemom eSEF – sistem elektronskih faktura



Obvezni eRačuni v Srbiji 1.5.2022

bizBox omrežje povezano z sistemom eSEF – sistem elektronskih faktura

Srbija je imela uvedbo obveznega pošiljanja eRačunov zavezancem za javno naročanje sklicanega že za 1.1.2022, a zaradi nepripravljenosti vseh deležnikov so rok prestavili na 1.5.2022. Srbija pa bo naredila še korak naprej. S 1.7.2022 bodo morali eRačune biti sposobni prejeti tudi gospodarski subjekti, in s 1.1.2023 postane elektronska eIzmenjave eRačunov obvezna za vse, tako za zavezance za javno naročanje kot gospodarske subjekte.

Zakon o izmenjavi eRačunov v Srbiji najdete na spodnji povezavi - https://www.efaktura.gov.rs/view_file.php?file_id=80&cache=sr .

Več o eFakturi v Srbiji najdete na povezavi - https://www.efaktura.gov.rs/

Srbija si bo eRačune izmenjevala v EDI standardu UBL 2.1 (EN), ki je tudi eden izmed EU potrjenih standardov za eRačune.

ZZI zagotavljal direktno povezavo z eSEF sistemom (na enak način kot zagotavljamo z UJP in FINA).

ZZI bizBox uporabnikom nudil izmenjavo eRačunov z Srbskim sistemom eSEF tako v standardu eSLOG 2.0 in UBL 2.1 oziroma pretvorbo iz eSLOG 2.0 v UBL 2.1 (in obratno na prejemu) .

Podjetja, ki nimajo možnosti priprave eRačuna v XML eSLOG 2.0 ali UBL 2.1 bodo za pripravo eRačuna lahko uporabila bizBox portalno rešitev EDI.web. Formalni prejem eRačuna pa zagotavljamo z bizBox eNabiralnikom, ki je integriran v obstoječe ERP/ DMS rešitve ali pa z ročnim prevzemom eRačuna na bizBox portalu.

ZZI zagotavlja informacije o prejemnikih eSEF sistema, oziroma prejemnikov eRačunov v Srbiji tudi v bizBox eImeniku, ki se bo nadgrajeval s prejemniki glede na status uvedbe eRačunov v Srbiji.

Zaenkrat je eIzmenjava eRačunov znotraj sistema eSEF namenjena samo Srbskim javnim ustanovam in organizacijam.

Za več informacij o eIzmenjavi eRačunov v Srbiji in kako se vključiti v sistem eSEF kontaktirajte naše svetovalce na prodaja@zzi.si oziroma pokličite na 00386 1 530 33 52.

Deli s prijatelji
  Zapri Na spletnih straneh ZZi.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.
Copyright, ZZI d.o.o., 2024