SLO / ANG

Objave

11. 09. 2020

Brexit: Bodite pripravljeni!



Še štiri mesece imamo časa, da se pripravimo na nove pogoje poslovanja z Združenim kraljestvom.

Če vaše podjetje trguje z Združenim kraljestvom, prevaža blago prek Združenega kraljestva ali uporablja blago Združenega kraljestva za izvoz v okviru preferencialnih shem EU, se morate pripraviti na večje spremembe v letu 2021.

Ko se bo prehodno obdobje končalo, torej konec decembra 2020, boste morali pri poslovanju z Združenim kraljestvom opraviti enake carinske formalnosti, kot veljajo za katero koli drugo državo, ki ni članica EU. Za pomoč pri tem se je posodobila internetna stran FURS o izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije.

Na prenovljeni strani so objavljeni vodnik za podjetja v obliki brošure za pripravo na Brexit, ter posodobljeni kontrolni seznami za trgovce in podjetja.

https://www.fu.gov.si/poslovni_dogodki_podjetja/izstop_zdruzenega_kraljestva_iz_evropske_unije_brexit/obvestila_furs_ter_evropske_komisije/#c7932

Podjetja si pri preverjanju svoje pripravljenosti lahko pomagajo s kontrolnim seznamom za trgovce ob izstopu Združenega kraljestva iz EU v petih korakih, ki vsebuje pregled potrebnih ukrepov in novim kontrolnim seznamom pripravljenost na Brexit za podjetja, ki poslujejo z Združenim kraljestvom.

Za pripravo gospodarskih subjektov na nove pogoje poslovanja z Združenim kraljestvom po koncu prehodnega obdobja je Evropska Komisija pripravila vodnik za podjetja v obliki brošure Izstop Združenega kraljestva iz EU - kako se pripraviti na konec prehodnega obdobja?



Deli s prijatelji
  Zapri Na spletnih straneh ZZi.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.
Copyright, ZZI d.o.o., 2024