SLO / ANG

Objave

12. 02. 2020

Izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije – BREXIT



Od 1. februarja 2020 do 31. decembra 2020 bo v odnosih med EU in Združenim kraljestvom veljalo prehodno obdobje. V tem času bo Združeno kraljestvo še vedno del enotnega trga in carinske unije. Pogoji poslovanja podjetij z Združenim kraljestvom se ne bodo spremenili.

Brexit in prehodno obdobje

  • Na podlagi sporazuma o izstopu  (Uradni list EU, C 384, z dne 12. 11. 2019)bo od 1. februarja 2020 do 31. decembra 2020 veljalo prehodno obdobje.
  • V tem prehodnem obdobju bo pravni red EU še naprej še naprej veljal tudi v Združenem kraljestvu. Pogoji poslovanja podjetij se ne bodo spremenili. Še naprej bodo veljala enaka trgovinska in vsa carinska pravila kot pred 1. februarjem 2020.
  • V prehodnem obdobju, od 1. februarja 2020 do 31. decembra 2020, se bosta EU (Evropska komisija) in Združeno kraljestvo pogajala o prihodnjem trgovinskem sporazumu in prihodnjih odnosih.
  • Združeno kraljestvo lahko do konca junija 2020 zaprosi za podaljšanje prehodnega obdobja največ za dve leti, torej najdalj do konca leta 2022.

Trdi BREXIT

Trdi brexit po koncu prehodnega obdobja ni izključen. Do njega bi prišlo, če EU in Združeno kraljestvo do konca prehodnega obdobja ne bosta sklenila novega sporazuma trgovini in prihodnjih odnosih. V primeru takega neurejenega izstopa bi veljala pravila, kot so opisana po vsebinskih področjih v nadaljevanju - - - >


https://www.fu.gov.si/poslovni_dogodki_podjetja/izstop_zdruzenega_kraljestva_iz_evropske_unije_brexit/trdi_brexit/

Deli s prijatelji
  Zapri Na spletnih straneh ZZi.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.
Copyright, ZZI d.o.o., 2024