SLO / ANG

Aktualno

Novice, objave in dokumenti iz sveta digitalnih rešitev in storitev.
26. 04. 2017

Računovodski servisi na poti v digitalizacijo

Interna digitalizacija v računovodskih servisih

Zbornica računovodskih servisov
in bizBox vas vabita na seminar, kjer boste na enem mestu izvedeli vse za interno digitalizacijo vašega računovodskega servisa.

Datum: 12.5.2017 od 9:00 - 15:00

Kraj: GZS, Dimičeva 13, 1000 Ljubljana, Dvorana A

Kontakt: Tanja Malič, 01/5898 316, zrs@gzs.si

Poslovno okolje, v katerem delujejo izvajalci računovodskih storitev, se spreminja hitreje, kot kdaj koli prej. Izvajalci računovodskih storitev pa tudi njihove stranke se srečujejo z nenehnimi pritiski na cene, zakonodajnimi spremembami ter visokimi pričakovanji strank. Po drugi strani digitalizacija (evropskega) gospodarstva že danes preoblikuje naš način življenja, dela in potrošnje. Zato je zelo pomembno, da se izvajalci računovodskih storitev pravočasno prilagodijo digitalni tehnologiji, s katero so lahko še učinkovitejša, bolje obvladujejo tveganja in ponudijo strankam nove storitve. Ne nazadnje bodo s tem še bolj utrdili položaj zaupanja vrednih poslovnih svetovalcev za mala in srednja podjetja.

Stranke izvajalcev računovodskih storitev (mikro, mala in srednje velika podjetja) predstavljajo hrbtenico (evropskega) gospodarstva. V dobi digitalizacije mora zato imeti računovodski strokovnjak širše kompetence, da lahko nudi kakovostne storitve strankam. Sodoben računovodja deluje kot zanesljiv vir podatkov, se odziva še hitreje na potrebe strank, da lahko (stranke) pravočasno sprejmejo dobre poslovne odločitve in pospešijo poslovne procese.

Zato je pomembno, da izvajalci računovodskih storitev poslovanje čim prej prilagodijo z uvajanjem sodobnih informacijskih rešitev in storitev, oblikovanjem novih poslovnih modelov in preizkušanjem novih, digitaliziranih storitev.

Na seminarju boste skozi praktični pristop:
  •     izvedeli kako poslovati, da bo digitalno poslovanje skladno z zakonodajo
  •     dobili usmeritve glede uporabe izvajanja procesov v digitalnem okolju
  •     se seznanili s sodobnimi rešitvami, ki vam lahko olajšajo prehod v digitalno poslovanje

Seminar je namenjen:
  • izvajalcem računovodskih storitev in računovodjem v malih in srednje velikih podjetjih, vodjem finančno-računovodskih služb v srednjih in velikih podjetjih

Program seminarja si lahko ogledate na tej povezavi https://www.gzs.si/Dogodki/12-5-2017/seminar-interna-digitalizacija-v-racunovodskih-servisih

Predavatelji:
mag. Tanja Urbanija dela kot davčna svetovalka v okviru mednarodne svetovalne hiše BDO Svetovanje d.o.o. V letu 2001 je pridobila certifikat za uspešno opravljen izpit za davčnega svetovalca, ki ga podeljuje Zbornica davčnih svetovalcev Slovenije. Objavlja članke v strokovnih publikacijah ter sodeluje pri pripravi in izvedbi številnih strokovnih predavanj. Ker je svojo poklicno pot začela v računovodskem servisu se še sedaj posveča predvsem praktičnim procesom in modernizacij, kamor vsekakor sodi tudi elektronska hramba.


dr. Rok Bojanc je zaposlen v podjetju ZZI, d. o. o. Že več kot 20 let deluje na področju elektronskega poslovanja, informacijske varnosti in standardizacije poslovanja. V SRIP Pametna mesta in skupnosti vodi horizontalo Digitalna transformacija, aktivno sodeluje v Nacionalnem forumu za eRačun. Je avtor in soavtor več znanstvenih člankov, knjig in priročnikov s področij elektronskega poslovanja, elektronske hrambe, informacijske varnosti, računalniških omrežij in strežniških sistemov. Je docent na Univerzi na Primorskem in Visoki šoli za poslovne vede v Ljubljani, poleg tega redno predava na konferencah in seminarjih.


Ksenija Prosen je direktorica računovodske družbe NUCLEUS PLUS d.o.o.. Bogate izkušnje na področju računovodstva in davkov je potrdila s certifikatom Strokovni vodja računovodskega servisa, ki ga podeljuje Zbornica računovodskih servisov. Je članica upravnega odbora Zbornice računovodskih servisov in aktivno sodeluje v nacionalnem forumu za eRačun. Kot direktorica računovodske družbe se dobro zaveda, da se delo v računovodstvu nenehno spreminja – spremembe pa so vedno hitrejše. Zato je danes še toliko bolj pomembno slediti in se prilagajati spremembam.

Trajanje:
9.00 - 15.00 (6 šolskih ur) z enim 30-minutnim odmorom s prigrizkom in 40-minutnim odmorom za toplo stoječe kosilo

PRIJAVA
Deli s prijatelji
  Zapri Na spletnih straneh ZZi.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.
Copyright, ZZI d.o.o., 2024