SLO / ANG

Razvoj carinskih sistemov


Carinske in davčne administracije so organi, ki izvajajo carinsko in davčno politiko države, spremljajo blago in plačilo dajatev ter izvajajo nadzor na premiki blaga, izvajanjem postopkov in plačilom dajatev. Ker se celoten nadzor izvaja v realnem času, sodobni carinski sistemi delujejo procesno povezano s sistemi podjetij preko izmenjave sporočil skoraj v celoti avtomatizirano. 

Na ZZI vse od svoje ustanovitve aktivno sodelujemo pri razvoju carinskih informacijskih sistemov. S Finančno upravo Republike Slovenije Uprava za carine in  Carinsko upravo Črne gore uspešno sodelujemo od njune osamosvojitve. Ob vstopu Slovenije v Evropsko unijo je ZZI uspešno razvil nove in prilagojene carinske rešitve, ki jih je Slovenija potrebovala za vključitve v EU.

Carinski sistemi so prilagojeni novih zahtevam in usmeritvam sodobnega evropskega carinskega poslovanja ter zahtevam EU in slonijo na elektronski izmenjavi dokumentov, ki  omogočajo carini enostavno povezovanje s partnerji, prilagajanje spremembam ter vključevanje v evropski carinski sistem.

Nudimo razvoj, vzdrževanje in dograditve modularnih a centraliziranih carinskih in trošarinskih informacijskih sistemov.ZZI  razvija in ponuja širok nabor funkcij in modulov za delovanje carinskih administracij in povezanih organov na področju zunanje trgovine za države v EU in izven EU: 
Za carinske administracije znotraj EU
o AIS in AES (Uvozni in izvozni avtomatiziran sistem)
o ICS in ECS (Uvozni in izvozni kontrolni sistem)
o Poenostavljeni postopki in brezpapirno poslovanje z partnerji 
o NCST (EU tranzitni sistem)
o EMCS (Premiki trošarinskega blaga)
o Taric (enotna EU tarifa), EORI, AEO, …..
o CCN gateway in nacionalno ePoslovanje z zastopniki 
o Trošarinski nacionalni sistem (Vodenje obveznikov in ePoročanje trošarin)
Za carinske administracije izven EU 
o Uvoz in Izvoz
o Tranzit
o Brezpapirno poslovanje (EDI in WEB) 
o Obračun dajatev
o Tarifa – šifranti 

Smo uveljavljen ponudnik sistemov za izvajanje carinskih postopkov in nadzora z vsemi pripadajočimi komponentami za carinske uprave v regiji. 

  Zapri Na spletnih straneh ZZi.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.
Copyright, ZZI d.o.o., 2023