SLO / ANG

Aktualno

Novice, objave in dokumenti iz sveta digitalnih rešitev in storitev.
10. 07. 2019

SIEMCS


Uporaba aplikacije SIEMCS za spremljanje gibanj v režimu odloga plačila trošarine v Sloveniji

Od 1. septembra 2019 bo gibanje v režimu odloga plačila trošarine v Sloveniji možno tudi z uporabo elektronskega trošarinskega dokumenta v informacijskem sistemu SIEMCS. Informacijski sistem SIEMCS, ki se do tedaj uporablja za gibanja v režimu odloga plačila trošarine med državami članicami se bo dopolnil za namene spremljanja nacionalnih gibanj, pri čemer bo uporaba aplikacije z vidika uporabnika enaka kot za gibanja med državami članicami. V veljavi ostaja tudi trenutna ureditev gibanja trošarinskih izdelkov v režimu odloga v Sloveniji z uporabo papirnega trošarinskega dokumenta.

Več o tem si lahko preberete na povezavi:

ZZIemcs je rešitev namenjena podjetjem, ki sprejemajo in odpremljajo trošarinsko blago (naftni derivati, alkohol, tobak, ...). Uporabnik lahko na odpremni strani vnaša trošarinske dokumente, na prevzemni strani pa predloži potrdilo o prevzemu.

ZZIemcs zagotavlja enostavno in zanesljivo izmenjavo trošarinskih dokumentov preko sistema EMCS. Povezljivost z drugimi sistemi in aplikacijami naročnika je enostavna in omogoča povezljivost z obstoječim informacijskim sistemom podjetja.

Vse kar vas zanima o rešitvi ZZIemcs si lahko preberete v dokumentu.



Deli s prijatelji
  Zapri Na spletnih straneh ZZi.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.
Copyright, ZZI d.o.o., 2024