SLO / ANG

Aktualno

Novice, objave in dokumenti iz sveta digitalnih rešitev in storitev.
16. 04. 2018

Uvedba novega standarda za eRačune bo predstavljena na DSI v Portorožu

Predstavnika ukrepa ROSE "Readiness of Slovenian eInvocing" Darinka Arh Pilih iz Uprave Republike Slovenije za javna plačila in dr. Rok Bojanc iz ZZI d.o.o. bosta na Dnevih Slovenske Informatike predstavila uvedbo novega enotnega evropskega standarda za eRačun. 

Letošnja, že 25. konferenca Dnevi Slovenske informatike bo potekala dne 17. in 18. aprila 2018 v Kongresnem centru Bernardin, Portorož. Rdeča nit letošnje konference  - Digitalizacija in mi predstavlja širši, bolj vsesplošen pogled na informatiko, ki želi udeležencem predstaviti priložnosti, ki jih prinaša digitalizacija na vseh ravneh našega življenja.

Rdeča nit naj poveže gospodarstvo, javni sektor in izobraževalno-znanstvene ustanove pri izmenjavi idej in izkušenj, ki nam bodo vsem prinesle koristi.

Nova pravila Evropske unije s področja digitalizacije, standardizacije in interoperabilnosti pri zagotavljanju prejema elektronskih računov prinašajo tudi v Slovenijo precej sprememb. Predvideni pozitivni učinki so predvsem racionalizacija in poenostavitve ePoslovanja v Evropski uniji ter avtomatizacija poslovanja z eRačuni. Ključna sprememba je uvedba enotnega evropskega standarda za eRačun.




Predstavnika ukrepa ROSE bosta predstavila ukrepe, s katerimi v Sloveniji zagotavljamo skladnost z evropskim standardom za eRačune. Med drugim bo na kratko predstavljen novi standard eSlog 2.0. Prikazana pa bo tudi praktična predstavitev novega Nacionalnega registra prejemnikov eRačunov.  

Predstavitev ukrepa ROSE je umeščena v SEKCIJO Digitalizacija v javnem sektorju 1, ki jo bo vodil Niko Schlamberger.

Program konference DSI 2018


Deli s prijatelji
  Zapri Na spletnih straneh ZZi.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.
Copyright, ZZI d.o.o., 2024