SLO / ANG

Aktualno

Novice, objave in dokumenti iz sveta digitalnih rešitev in storitev.
25. 11. 2016

Vzpostavitev Slovenske digitalne koalicije

Vzpostavitev Slovenske digitalne koalicije – digitalna.si

S koalicijo bodo pospeševali razvoj sodobne digitalne družbe in si prizadevali za čim boljšo izrabo razvojnih priložnosti, ki jih omogočajo informacijsko-komunikacijske tehnologije ter internet. Digitalna.si je oblikovana skladno s Strategijo razvoja informacijske družbe do leta 2020 – Digitalna Slovenija 2020 – ter strateškimi usmeritvami Evropske komisije in njenim spodbujanjem vzpostavitev nacionalnih koalicij po zgledu Velike koalicije za digitalne zaposlitve.

Osnovni namen Slovenske digitalne koalicije – digitalna.si je povečanje konkurenčnosti gospodarstva, ustvarjanje novih zaposlitvenih možnosti, razvoj socialne in vključujoče družbe ter hitrejše digitalno preoblikovanje Slovenije. Zaradi hitrejšega in učinkovitejšega digitalne napredka lahko v Slovenski digitalni koaliciji – digitalna.si sodelujejo vsi deležniki razvoja in digitalnega preoblikovanja Slovenije.

Razvoj razvoj sodobne digitalne družbe pomeni tudi nujno izboljšanj digitalne pismenosti in e-veščin prebivalstva.  Ob tem imajo pri razvoju vključujoče digitalne družbe pomembno vlogo državljani in nevladne organizacije. Ker je razvoj digitalne družbe interdisciplinarne narave, je za dosego sinergijskih in medsektorskih razvojnih multiplikativnih učinkov potrebno povezovanje na ravni deležnikov, razvojnih politik, ukrepov ter razvojnih sredstev.

Več o Slovenski digitalni koaliciji - digitalna.si na: www.digitalna.si/

Slovenska digitalna koalicija (digitalna.si) je usmerjena v doseganje medsektorskih multiplikativnih razvojnih učinkov, ki bodo pospešili razvoj digitalne družbe in omogočili izrabo razvojnih priložnosti IKT in interneta. Skrbela bo za usklajeno digitalno preoblikovanje Slovenije s cilji:

  • pospešeno digitalno preoblikovanje Slovenije;
  • usklajevanje razvojnih politik in ukrepov ter za krepitev zmogljivosti deležnikov za digitalizacijo Slovenije;
  • povečanje gospodarske uspešnosti in zaposlitvenih možnosti;
  • doseganje sinergijskih in med sektorskih, mulitplikativnih razvojnih učinkov;
  • večjo uporabo IKT rešitev, storitev in infrastrukture, ki bo temeljila na odprtosti, varnosti, zasebnosti, enakopravni dostopnosti in bo prispevala k zmanjšanju vplivov na okolje.


Deli s prijatelji
  Zapri Na spletnih straneh ZZi.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.
Copyright, ZZI d.o.o., 2024